Afdelingen

Afdelingen

Kringeltjes 🟪

De kleinste. 6- tot 8 jaar.

1ste en 2de leerjaar


Ze houden van fantaseren en dat wordt geïntegreerd in de spelen. Ze dompelen zich samen met de leiding onder in de wereld van trollen en heksen, prinsen en prinsessen en andere sprookjesachtige figuren. Kringeltjes zijn nog heel individueel ingesteld, het is dus belangrijk om samen spelervaringen op te doen. Die spelen zijn nooit te ingewikkeld, maar wel concreet en fantasierijk.

Speelclub 🟨

Klein, maar niet meer de kleinsten: de speelclub 8- tot 10-jarigen.

3de en 4de leerjaar


Speelclubbers houden van spelen, zo simpel is dat! Ze ontdekken de wereld en zijn onnoemelijk nieuwsgierig. Ze dollen en rennen door het bos, verkleden zich en kruipen allemaal samen voor of zelfs in de poppenkast. Of ze trekken eropuit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten. Ze worden ook al wat mondiger: de leiding zal het geweten hebben! Bij de speelclub leren kinderen al wat meer samen spelen. Vriendschappen (en kliekjes!) ontstaan, banden worden gesmeed.

Rakwi 🟩

De 10- tot 12-jarigen hangen samen met hun rakwileiding de aap uit.

5de en 6de leerjaar


Ze ravotten zich te pletter, trekken eropuit met de fiets en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden ze zich in monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden. Rakwis zijn sterk in het verzamelen van heel wat speeldingen, waarmee de leiding toffe spelen verzint.

Tito 🟥

De 12- tot 14-jarigen trekken eropuit met de fiets of met de trein om in de een of andere stad een groot zoekspel te doen.

1ste en 2de middelbaar.

Keihard ertegenaan gaan in een pleinspel en graag winnen, door tactiek of door snelheid. Stilvallen om de laatste stand van zaken in voetballand te bespreken of te zwijmelen over een superster of over die ene knappe jongen van op school, hoort erbij. Ze schminken zich om het gekst voor een show en zomerse zondagen eindigen steevast in een waterfestijn. De sjiekste Chiromomenten worden natuurlijk vastgelegd op sociale media. Kortom: typisch Tito.

Keti 🟦

De 14- tot 16-jarigen trekken op avontuur, doen een tweedaagse tocht in de natuur met de rugzak of bouwen zelf een vlot om de rivier over te steken.

3de en 4de middelbaar


Ze beulen zich af in een zelfverzonnen sport, of zetten hun lokaal volledig op zn kop om het een nieuwe look te geven. Het zijn ras acteurs en het duurt vast niet lang voor hun eerste fotoroman verschijnt in een zelf uitgegeven ketiblad.

Aspi 🟧

De oudste 16- tot 18-jarigen

5e en 6de middelbaar


Ze nemen het er goed van en wisselen hevige spelen af met stevige babbels in het gezelligste hoekje van het lokaal. Af en toe staan ze stil bij leiding zijn of proeven ze van het leiden van een jongere afdeling. Op bivak gaan ze op tweedaagse! Kortom: de Aspi-jaren zijn de kers op de taart van jaren lid zijn bij de Chiro!